Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@ep.europa.eu

Team:

Anne Hartman, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
anne.hartman@ep.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Anne-Ruth Schussler
AnneRuth.schussler@europarl.europa.eu
+32 484 201518

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@ep.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Oproep aan Commissie voor betere bescherming vliegtuigpassagiers


Vraag met verzoek om schriftelijk antwoord (Prioritair) aan de Commissie

 

Artikel 130 van het Reglement
Matthijs van Miltenburg (ALDE)

Betreft: Passagiersrechten in de luchtvaart

Nog altijd is er veel onduidelijkheid rondom de passagiersrechten in de luchtvaart. Bij vertragingen en annuleringen van vluchten is het niet eenvoudig voor passagiers om hun recht te halen bij luchtvaartmaatschappijen en vindt naleving van regelgeving niet altijd plaats. Ryanair gaf deze week, via een brief gericht aan EUClaim, aan geen claims in behandeling te nemen die worden ingediend via tussenbureaus. Ryanair wil enkel nog verzoeken in behandeling nemen ingediend door de passagier. In praktijk blijkt echter dat individuele claims vaak geen of een negatieve reactie krijgen. Europa heeft een verantwoordelijkheid consumenten te beschermen. De verordening 261/2004 voorziet hier onvoldoende in en moet worden aangescherpt. Het Europees Parlement heeft reeds stappen ondernomen, en is het nu zaak dat de Raad in beweging komt.

 

– Is de Europese Commissie op de hoogte van de brief van Ryanair gericht aan EUClaim? Zo ja, hoe oordeelt de Europese Commissie hierover?

 

– Is de Europese Commissie bereid opnieuw bij de Raad van de Europese Unie aan te dringen op voortgang bij de herziening van Verordening nr. 261/2004 zodat Europese consumenten makkelijker hun recht kunnen halen bij luchtvaartmaatschappijen als Ryanair? En zo ja, welke concrete stappen gaat de Europese Commissie zetten om dit te bewerkstelligen?

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

Interview over zorgwekkende ontwikkelingen in Roemenië (Engels)

Dit interview is vertaald uit het Roemeens. Het origineel is hier te lezen: https://pressone.ro/europarlamentar-olandez-este-inacceptabil-ca-un-politician-condamnat-sa-fie-presedintele-parlamentului/ —   Dutch MEP: “It is unacceptable that a condemned politician is the President of the Parliament”   “The political class in Romania must take the challenge of improving governance and the fight against corruption serious”.   One month after the…

Antwoord Commissie – Passagiersrechten in de luchtvaart

Eind juli heb ik de Commissie opgeroepen te zorgen voor betere bescherming van vliegtuigpassagiers. De aanleiding was een brief van Ryanair waarin werd aangegeven dat Ryanair geen claims meer in behandeling neemt die worden ingediend via tussenbureau, terwijl individuele claims vaak geen of een negatieve reactie krijgen. Ik heb de Commissie gevraagd of ze bereid…