Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@europarl.europa.eu

Team:

Stan van Oerle, beleidsmedewerker
(Regionale ontwikkeling)
stan.vanoerle@europarl.europa.eu
+32 228 57724

Betül Albayrak, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
betul.albayrak@europarl.europa.eu
+32 228 47724

Mandy Oudenhoven, beleidsmedewerker
(Interne markt en Consumentenbescherming)
mandy.oudenhoven@europarl.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Vincent Stuer
vincent.stuer@europarl.europa.eu
+32 228 38796

Stefan De Koning
stefan.dekoning@europarl.europa.eu
+32 228 47796

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@europarl.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Met één tolkastje door Europa reizen?


Gisteren vond de laatste onderhandelingsronde plaats over grensoverschrijdende regels voor electronische tolsystemen – ‘EETS cross-border interoperability’ in het jargon.
Doel is ervoor te zorgen dat electronische tolsystemen in verschillende Europese lidstaten onderling op elkaar afgestemd raken, opdat reizigers en transporteurs maximaal van de eengemaakte markt gebruik zouden kunnen maken tegen een minimum aan praktische, administratieve en financiële lasten.

Europarlementariër Matthijs van Miltenburg voerde als onderhandelaar namens de ALDE de gesprekken: ‘Als auto’s en vrachtwagens steeds meer de grens over gaan, moeten lidstaten ook meer gaan samenwerken over hun tolsystemen. Dat is logisch. Wij zorgen er met dit pakket bijvoorbeeld voor dat tolbetalingen afdwingbaar zijn, ook voor buitenlandse weggebruikers. We werken ook aan gestroomlijnde regels en informaticasystemen voor automatische nummerplaatherkenning (ANPR), die steeds vaker gebruikt worden ook in kleinere domeinen, zoals stadszone’s. Op middellange termijn willen we het mogelijk maken met maar één kastje aan boord door heel Europa te reizen. Maar met al die gegevens moet natuurlijk wel voorzichtig omgesprongen worden, vandaar de garanties dat al het verzamelde materiaal behandeld wordt in lijn met de Europese gegevensbeschermingsregels (GDPR).”

Dit pakket is maar een eerste stap, maar wel een belangrijke, in de richting van geharmoniseerde regels die ons grensoverschrijdend wegvervoer betrouwbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk moeten houden.

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

Europese lappendeken aan tijden? Niet doen!

Geschreven door Peter van Dalen, Europarlementariër ChristenUnie & Matthijs van Miltenburg, Europarlementariër D66   Volgend weekend zet heel Nederland de klok weer een uur naar voren en gaan we over op de zomertijd. Niet alleen Nederland, maar alle Europese landen verzetten de klok. Veel van die landen zitten ook nog eens op dezelfde tijd, ook…

Statement on the withdrawal of my candidacy for the European elections 2019

Dear Liberals, dear Democrats, dear friends, I have learned which place the D66 nominating committee for the electoral list will give me in their recommendation on the list for the European elections in 2019. The recommendation is drawn up under the authority of the leader of the D66-list for the European elections and the party…