Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@ep.europa.eu

Team:

Anne Hartman, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
anne.hartman@ep.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Anne-Ruth Schussler
AnneRuth.schussler@europarl.europa.eu
+32 484 201518

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@ep.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Harmonisatie van milieuzones in Europa


Milieuzones zijn een goed middel om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren, maar een ruit vol toegangsstickers werkt niet. Op dit moment is er sprake van versnipperd beleid tussen Europese landen en steden. Vorige week werd in het Europees Parlement gestemd over het budget van 2019. Op initiatief van Gerben-Jan Gerbrandy en mijzelf maakt Europa volgend jaar 1,5 miljoen euro vrij ter harmonisatie van milieuzones. Zo werken we toe naar een geharmoniseerd label voor schone voertuigen, betere informatie-uitwisseling tussen lidstaten en retrofits van voertuigen, allemaal op Europees vlak. Zo moedigen we de strijd tegen luchtvervuiling verder aan maar hebben we ook oog voor het gebruiksgemak van automobilisten.

 

Bovendien heeft de Europese Commissie beloofd om volgend jaar met richtsnoeren voor milieuzones te komen. Lees hieronder haar antwoord op de vragen die ik afgelopen zomer stelde:

 

Antwoord van de Europese Commissie

NL

E-004124/2018

Antwoord van Mevr. Bulc

namens de Europese Commissie

(24.10.2018)

 

 

De Commissie heeft in 2017 een studie gepubliceerd over stedelijke toegangsregelingen voor voertuigen (UVAR’s). Op basis van die werkzaamheden, en zoals benadrukt in de onlangs goedgekeurde mededeling van de Commissie “Een Europa dat beschermt: schone lucht voor iedereen”, zal de Commissie in 2019 niet-bindende richtsnoeren publiceren. Bij de opstelling van die richtsnoeren wordt rekening gehouden met het advies en de deskundigheid van de werkgroep van deskundigen van de lidstaten op het gebied van stedelijke mobiliteit] en worden ook de belanghebbenden geraadpleegd. Onder meer de in de vraag genoemde aspecten zullen aan bod komen.

 

In het kader van een proefproject van het Europees Parlement voor de ontwikkeling van een facultatief label voor ultraschone voertuigen (Ultra-Low Polluting Vehicle – ULPV) zullen de opties voor ULPV-regelingen worden onderzocht. Daarbij zal worden gekeken naar de opties voor de certificering en monitoring van die voertuigen en zal ook worden nagegaan hoe een Europees systeem voor de uitwisseling van informatie, met een databank van alle geregistreerde ULPV’s, kan worden opgezet.

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

Verbeterde passagiersrechten voor treinreizigers

Het Europees Parlement heeft in Straatsburg ingestemd met het voorstel om de rechten van Europese treinreizigers te versterken. Daarmee komt een Europa dichterbij, waarin de trein ook op de middellange afstand een echte concurrent voor het vliegtuig kan zijn. Voor een duurzamer Europa is overstappen op de trein hard nodig, vindt D66-Europarlementarier Matthijs van Miltenburg…

Interview over zorgwekkende ontwikkelingen in Roemenië (Engels)

Dit interview is vertaald uit het Roemeens. Het origineel is hier te lezen: https://pressone.ro/europarlamentar-olandez-este-inacceptabil-ca-un-politician-condamnat-sa-fie-presedintele-parlamentului/ —   Dutch MEP: “It is unacceptable that a condemned politician is the President of the Parliament”   “The political class in Romania must take the challenge of improving governance and the fight against corruption serious”.   One month after the…