Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@europarl.europa.eu

Team:

Stan van Oerle, beleidsmedewerker
(Regionale ontwikkeling)
stan.vanoerle@europarl.europa.eu
+32 228 57724

Betül Albayrak, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
betul.albayrak@europarl.europa.eu
+32 228 47724

Mandy Oudenhoven, beleidsmedewerker
(Interne markt en Consumentenbescherming)
mandy.oudenhoven@europarl.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Vincent Stuer
vincent.stuer@europarl.europa.eu
+32 228 38796

Stefan De Koning
stefan.dekoning@europarl.europa.eu
+32 228 47796

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@europarl.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Europese Commissie laat het afweten inzake Sint Maarten


D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg wil snel actie van de Europese Commissie in de wederopbouw van Sint-Maarten. Die steun is bijna een jaar geleden toegezegd, door voorzitter Juncker en de verantwoordelijke Eurocommissarissen voor humanitaire hulp en de Europese structuurfondsen. De wederopbouw komt te traag van de grond en loopt vast in de Europese bureaucratie terwijl een nieuw orkaanseizoen voor de deur staat.

Van Miltenburg: “In Nederland en Frankrijk kwam de politiek in beweging voor Sint Maarten om geld vrij te maken voor de wederopbouw. Ik heb van Corina Cretu, de verantwoordelijke Eurocommissaris, een toezegging gekregen dat de Europese Commissie haar inspanningen zou vergroten.”

Van Miltenburg gaat volgende week in het Europees Parlement de Europese Commissie op het matje roepen en wil een parlementaire hoorzitting om de verantwoordelijke commissarissen stevig aan de tand te kunnen voelen:

“Ik wil twee dingen van Cretu. Een aanvullende financiële bijdrage en betere coördinatie. De verantwoordelijkheid voor hulp ligt nu bij een handvol verschillende diensten. Het is aan Cretu om die samen te laten werken. Met elkaar, maar ook met Frankrijk en Nederland. Alleen met vereende krachten kan Sint Maarten goed worden opgebouwd.” 

Toegevoegde waarde Europa

Er is Frans en Nederlands geld toegezegd voor de wederopbouw van Sint Maarten. Wat van Miltenburg betreft, komt daar nu eindelijk Europees geld bij. Er zijn genoeg Europese potjes om een aanvullende bijdrage te leveren. Hij wil ook betere Europese samenwerking. De kans ligt op de loer dat projecten, waar het hele eiland van profiteert, niet goed van de grond komen, omdat we het niet eens worden wie waarvoor moet opdraaien: Nederland, Frankrijk of de EU. Van Miltenburg wijst op de haveninfrastructuur, afvalverwerking, waterzuivering en drinkwatervoorzieningen. Een Europese coördinator kan de wederopbouw van deze cruciale voorzieningen bespoedigen door met zijn Franse en Nederlandse collega-coördinatoren door bureaucratische muren te breken.

 Van Miltenburg: “Ik trek nu een jaar aan dit dossier en de Europese Commissie blijft op haar handen zitten. Ik kan daar gewoon niet bij. Commissarissen die het woord ´solidariteit´ in de mond nemen en er niet naar handelen. De Commissie laat zien maling te hebben aan een van de fundamentele principes waarop Europese samenwerking is gebouwd”

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

‘De vervuiler betaalt’ moet ook in de luchtvaart, voer kerosineheffing in

Dit artikel verscheen op 18 juni 2019 in Het Financieele Dagblad    ‘De vervuiler betaalt’ moet ook in de luchtvaart, voer kerosineheffing in De luchtvaart zorgt wereldwijd voor een snelle groei van CO2-uitstoot. De zorg over de opwarming van de aarde geeft alle reden om de subsidies op vliegen ter discussie te stellen. Want waarom…

Europese lappendeken aan tijden? Niet doen!

Geschreven door Peter van Dalen, Europarlementariër ChristenUnie & Matthijs van Miltenburg, Europarlementariër D66   Volgend weekend zet heel Nederland de klok weer een uur naar voren en gaan we over op de zomertijd. Niet alleen Nederland, maar alle Europese landen verzetten de klok. Veel van die landen zitten ook nog eens op dezelfde tijd, ook…