Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@europarl.europa.eu

Team:

Stan van Oerle, beleidsmedewerker
(Regionale ontwikkeling)
stan.vanoerle@europarl.europa.eu
+32 228 57724

Betül Albayrak, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
betul.albayrak@europarl.europa.eu
+32 228 47724

Mandy Oudenhoven, beleidsmedewerker
(Interne markt en Consumentenbescherming)
mandy.oudenhoven@europarl.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Vincent Stuer
vincent.stuer@europarl.europa.eu
+32 228 38796

Stefan De Koning
stefan.dekoning@europarl.europa.eu
+32 228 47796

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@europarl.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

D66: stop gesjoemel met kilometertellers

Persbericht


D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg wil dat er snel een einde wordt gemaakt aan het gesjoemel met kilometertellers. Fraude met kilometertellers is een wijdverbreid probleem in Europa. De economische schade wordt geschat op enkele miljarden, omdat de kilometerstand van invloed is op de marktwaarde van tweedehands voertuigen.

Het Europees Parlement roept straks, vrijwel unaniem, op tot een gezamenlijke Europese aanpak. Van Miltenburg: “Als je in Europa over de grens een tweedehands auto koopt, valt de kilometerstand moeilijk te controleren. Vaak is er met de kilometerteller geknoeid. Dat kost opgelichte consumenten niet alleen duizenden euro’s, maar brengt ook hun veiligheid op de weg in gevaar. Het wordt tijd dat we kopers van tweedehands auto´s beschermen door het gepruts met kilometerstanden te stoppen.”

Europees samenwerkingsverband
Iedereen die in Nederland en België een tweedehands auto wil kopen, kan de kilometergeschiedenis controleren die met de “Nationale Autopas” (NAP) of “Car-Pass” wordt bijgehouden. Om fraude verder aan te pakken wisselen Nederland en België onderling tellerstanden uit. Deze unieke samenwerking zorgde voor een grote afname van het aantal fraudegevallen.

Van Miltenburg dringt daarom aan op een overkoepelende Europese aanpak. “Meer transparantie betekent minder fraude. Door ons NAP-voorbeeld in heel Europa uit te rollen en onderling beter informatie uit te wisselen, maken we het sjoemelaars een stuk lastiger. Zo maken we op eenvoudige wijze een einde aan deze malafide praktijken. Het is nu zaak dat de Europese Commissie samen met de lidstaten de oproep van het parlement snel uitvoert,” aldus Van Miltenburg.

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

‘De vervuiler betaalt’ moet ook in de luchtvaart, voer kerosineheffing in

Dit artikel verscheen op 18 juni 2019 in Het Financieele Dagblad    ‘De vervuiler betaalt’ moet ook in de luchtvaart, voer kerosineheffing in De luchtvaart zorgt wereldwijd voor een snelle groei van CO2-uitstoot. De zorg over de opwarming van de aarde geeft alle reden om de subsidies op vliegen ter discussie te stellen. Want waarom…

Europese lappendeken aan tijden? Niet doen!

Geschreven door Peter van Dalen, Europarlementariër ChristenUnie & Matthijs van Miltenburg, Europarlementariër D66   Volgend weekend zet heel Nederland de klok weer een uur naar voren en gaan we over op de zomertijd. Niet alleen Nederland, maar alle Europese landen verzetten de klok. Veel van die landen zitten ook nog eens op dezelfde tijd, ook…