Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@ep.europa.eu

Team:

Anne Hartman, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
anne.hartman@ep.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Anne-Ruth Schussler
AnneRuth.schussler@europarl.europa.eu
+32 484 201518

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@ep.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

D66: stop gesjoemel met kilometertellers

Persbericht


D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg wil dat er snel een einde wordt gemaakt aan het gesjoemel met kilometertellers. Fraude met kilometertellers is een wijdverbreid probleem in Europa. De economische schade wordt geschat op enkele miljarden, omdat de kilometerstand van invloed is op de marktwaarde van tweedehands voertuigen.

Het Europees Parlement roept straks, vrijwel unaniem, op tot een gezamenlijke Europese aanpak. Van Miltenburg: “Als je in Europa over de grens een tweedehands auto koopt, valt de kilometerstand moeilijk te controleren. Vaak is er met de kilometerteller geknoeid. Dat kost opgelichte consumenten niet alleen duizenden euro’s, maar brengt ook hun veiligheid op de weg in gevaar. Het wordt tijd dat we kopers van tweedehands auto´s beschermen door het gepruts met kilometerstanden te stoppen.”

Europees samenwerkingsverband
Iedereen die in Nederland en België een tweedehands auto wil kopen, kan de kilometergeschiedenis controleren die met de “Nationale Autopas” (NAP) of “Car-Pass” wordt bijgehouden. Om fraude verder aan te pakken wisselen Nederland en België onderling tellerstanden uit. Deze unieke samenwerking zorgde voor een grote afname van het aantal fraudegevallen.

Van Miltenburg dringt daarom aan op een overkoepelende Europese aanpak. “Meer transparantie betekent minder fraude. Door ons NAP-voorbeeld in heel Europa uit te rollen en onderling beter informatie uit te wisselen, maken we het sjoemelaars een stuk lastiger. Zo maken we op eenvoudige wijze een einde aan deze malafide praktijken. Het is nu zaak dat de Europese Commissie samen met de lidstaten de oproep van het parlement snel uitvoert,” aldus Van Miltenburg.

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

Interview over zorgwekkende ontwikkelingen in Roemenië (Engels)

Dit interview is vertaald uit het Roemeens. Het origineel is hier te lezen: https://pressone.ro/europarlamentar-olandez-este-inacceptabil-ca-un-politician-condamnat-sa-fie-presedintele-parlamentului/ —   Dutch MEP: “It is unacceptable that a condemned politician is the President of the Parliament”   “The political class in Romania must take the challenge of improving governance and the fight against corruption serious”.   One month after the…

Antwoord Commissie – Passagiersrechten in de luchtvaart

Eind juli heb ik de Commissie opgeroepen te zorgen voor betere bescherming van vliegtuigpassagiers. De aanleiding was een brief van Ryanair waarin werd aangegeven dat Ryanair geen claims meer in behandeling neemt die worden ingediend via tussenbureau, terwijl individuele claims vaak geen of een negatieve reactie krijgen. Ik heb de Commissie gevraagd of ze bereid…