Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@europarl.europa.eu

Team:

Stan van Oerle, beleidsmedewerker
(Regionale ontwikkeling)
stan.vanoerle@europarl.europa.eu
+32 228 57724

Betül Albayrak, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
betul.albayrak@europarl.europa.eu
+32 228 47724

Mandy Oudenhoven, beleidsmedewerker
(Interne markt en Consumentenbescherming)
mandy.oudenhoven@europarl.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Vincent Stuer
vincent.stuer@europarl.europa.eu
+32 228 38796

Stefan De Koning
stefan.dekoning@europarl.europa.eu
+32 228 47796

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@europarl.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Bijdrage debat Europees wetsvoorstel luchtvaartveiligheid


“Europa bereikt weer een nieuwe mijlpaal om vliegen nóg veiliger te maken. Met nieuwe Europese regels voor het gebruik en registratie van drones. Met nieuwe kansen om de specifieke kennis van luchtvaartinspecteurs overal in Europa in te zetten. Met nieuwe taken voor EASA om in te kunnen grijpen als de veiligheid van de luchtvaart in het geding is.

Maar nieuwe regels, nieuwe kansen, nieuwe taken, vragen om samenwerking tussen EASA en verschillende autoriteiten in de Europese lidstaten. Zo ben ik verheugd dat er een Europees systeem komt om Europese luchtvaartmaatschappijen te waarschuwen voor gevaarlijke vliegroutes. Rampen als die met vlucht MH17 kunnen op die manier in de toekomst mogelijk worden voorkomen. Maar dat vergt een goed ontwikkeld samenspel tussen nationale inlichtingendiensten, luchtvaartautoriteiten, de Europese Commissie én EASA. Inlichtingendiensten gaan informatie verzamelen en delen over risico´s bij het vliegen over conflictgebieden. Gezamenlijke risicoanalyses worden opgesteld zodat EASA de Europese luchtvaartsector tijdig kan waarschuwen voor gevaren.

Dat vraagt om onderling vertrouwen; Dat vraagt om samenwerking; Dat vraagt om papieren regels om te zetten in werkbare oplossingen. Ik roep dan ook de landen op om eensgezind en krachtig samen te werken met EASA en de Europese Commissie.

Voorzitter, morgen brengen we de nieuwe EASA-verordening in stemming, maar de veiligheid vraagt vandaag al en elke komende dag om actie. Want met de veiligheid van passagiers mag niet gesold worden. Nooit.

Dank u.”

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

Statement on the withdrawal of my candidacy for the European elections 2019

Dear Liberals, dear Democrats, dear friends, I have learned which place the D66 nominating committee for the electoral list will give me in their recommendation on the list for the European elections in 2019. The recommendation is drawn up under the authority of the leader of the D66-list for the European elections and the party…

Verklaring: Intrekking kandidatuur Europese Verkiezingen 2019

Beste Democraten, beste vrienden, Gisteren heb ik vernomen welke plaats de D66-lijstadviescommissie mij wil toebedelen in het lijstadvies voor de Europese verkiezingen in 2019. Het lijstadvies wordt opgesteld onder leiding van de lijsttrekker en de partijvoorzitter. Tot mijn grote verbazing ben ik überhaupt niet in dit lijstadvies opgenomen. Een plaats bij de top 30 is…