Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@ep.europa.eu

Team:

Anne Hartman, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
anne.hartman@ep.europa.eu
+32 228 37724

Menno van der Kamp, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
menno.vanderkamp@ep.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Anne-Ruth Schussler
AnneRuth.schussler@europarl.europa.eu
+32 484 201518

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@ep.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Bijdrage debat Europees wetsvoorstel luchtvaartveiligheid


“Europa bereikt weer een nieuwe mijlpaal om vliegen nóg veiliger te maken. Met nieuwe Europese regels voor het gebruik en registratie van drones. Met nieuwe kansen om de specifieke kennis van luchtvaartinspecteurs overal in Europa in te zetten. Met nieuwe taken voor EASA om in te kunnen grijpen als de veiligheid van de luchtvaart in het geding is.

Maar nieuwe regels, nieuwe kansen, nieuwe taken, vragen om samenwerking tussen EASA en verschillende autoriteiten in de Europese lidstaten. Zo ben ik verheugd dat er een Europees systeem komt om Europese luchtvaartmaatschappijen te waarschuwen voor gevaarlijke vliegroutes. Rampen als die met vlucht MH17 kunnen op die manier in de toekomst mogelijk worden voorkomen. Maar dat vergt een goed ontwikkeld samenspel tussen nationale inlichtingendiensten, luchtvaartautoriteiten, de Europese Commissie én EASA. Inlichtingendiensten gaan informatie verzamelen en delen over risico´s bij het vliegen over conflictgebieden. Gezamenlijke risicoanalyses worden opgesteld zodat EASA de Europese luchtvaartsector tijdig kan waarschuwen voor gevaren.

Dat vraagt om onderling vertrouwen; Dat vraagt om samenwerking; Dat vraagt om papieren regels om te zetten in werkbare oplossingen. Ik roep dan ook de landen op om eensgezind en krachtig samen te werken met EASA en de Europese Commissie.

Voorzitter, morgen brengen we de nieuwe EASA-verordening in stemming, maar de veiligheid vraagt vandaag al en elke komende dag om actie. Want met de veiligheid van passagiers mag niet gesold worden. Nooit.

Dank u.”

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* *

Laatste Blog

D66: Blij met Europees waarschuwingssysteem voor gevaarlijke vliegroutes

Persbericht – 12/06/2018 Zojuist gaf het Europees Parlement zijn definitieve akkoord op een pakket aan maatregelen om de veiligheid in de Europese luchtvaart verder te verbeteren. D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg is verheugd: “Het is een flinke stap vooruit om vliegen nog veiliger te maken.” Zijn voorstel voor een Europees waarschuwingssysteem voor vliegen over gevaarlijke gebieden…

D66: stop gesjoemel met kilometertellers

D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg wil dat er snel een einde wordt gemaakt aan het gesjoemel met kilometertellers. Fraude met kilometertellers is een wijdverbreid probleem in Europa. De economische schade wordt geschat op enkele miljarden, omdat de kilometerstand van invloed is op de marktwaarde van tweedehands voertuigen. Het Europees Parlement roept straks, vrijwel unaniem, op tot…