Contact

Matthijs van Miltenburg
Europees Parlement
ASP 8G217
Wiertzstraat 60
1047 Brussel
België
matthijs.vanmiltenburg@ep.europa.eu

Team:

Anne Hartman, beleidsmedewerker
(Transport en Toerisme)
anne.hartman@ep.europa.eu
+32 228 37724

Persvoorlichting

Anne-Ruth Schussler
AnneRuth.schussler@europarl.europa.eu
+32 484 201518

D66 delegatie Europees Parlement

Janneke Stalenhoef, office manager
johanna.stalenhoef@ep.europa.eu
+32 228 38724

Logo D66 Logo D66

Matthijs

van Miltenburg

Europarlementariër D66

Terug naar het overzicht

Bijdrage debat Europees wetsvoorstel luchtvaartveiligheid


“Europa bereikt weer een nieuwe mijlpaal om vliegen nóg veiliger te maken. Met nieuwe Europese regels voor het gebruik en registratie van drones. Met nieuwe kansen om de specifieke kennis van luchtvaartinspecteurs overal in Europa in te zetten. Met nieuwe taken voor EASA om in te kunnen grijpen als de veiligheid van de luchtvaart in het geding is.

Maar nieuwe regels, nieuwe kansen, nieuwe taken, vragen om samenwerking tussen EASA en verschillende autoriteiten in de Europese lidstaten. Zo ben ik verheugd dat er een Europees systeem komt om Europese luchtvaartmaatschappijen te waarschuwen voor gevaarlijke vliegroutes. Rampen als die met vlucht MH17 kunnen op die manier in de toekomst mogelijk worden voorkomen. Maar dat vergt een goed ontwikkeld samenspel tussen nationale inlichtingendiensten, luchtvaartautoriteiten, de Europese Commissie én EASA. Inlichtingendiensten gaan informatie verzamelen en delen over risico´s bij het vliegen over conflictgebieden. Gezamenlijke risicoanalyses worden opgesteld zodat EASA de Europese luchtvaartsector tijdig kan waarschuwen voor gevaren.

Dat vraagt om onderling vertrouwen; Dat vraagt om samenwerking; Dat vraagt om papieren regels om te zetten in werkbare oplossingen. Ik roep dan ook de landen op om eensgezind en krachtig samen te werken met EASA en de Europese Commissie.

Voorzitter, morgen brengen we de nieuwe EASA-verordening in stemming, maar de veiligheid vraagt vandaag al en elke komende dag om actie. Want met de veiligheid van passagiers mag niet gesold worden. Nooit.

Dank u.”

Er zijn nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

* *

Laatste Blog

Vacature: stagiair(e) Europees Parlement bij D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg

Wie zoeken we? D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg is voor de periode november 2018 – mei 2019 op zoek naar een stagiair(e) op zijn kantoor in het Europees Parlement in Brussel. Wil je werken in het hart van de Europese democratie? Ben jij proactief, initiatiefrijk en leergierig? Ben je een organisatietalent en houd je van aanpakken?…

Europese regelgeving milieuzones

Het is hoog tijd dat er eenduidige en eenvoudige Europese regelgeving komt voor milieuzones. Momenteel houdt elk land er zijn eigen regels op na en zijn er zelfs binnen een land tussen de steden grote verschillen. Dit leidt tot veel onduidelijkheid en ongemak bij automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast is het momenteel vaak lastig om buitenlandse…